IP kameralarda PoE teknolojisi nesnelerin interneti ve gelişen yapay zeka konseptleri aracılığıyla oluşturulan yeni güvenlik sistemidir. PoE teknolojisi, Power over Ethernet, bir diğer deyişle Ethernet üzerinden güç verilmesi anlamına gelir. Kameralar, çalışmak üzere ihtiyaç duydukları elektriği Ethernet kablosu üzerinden alırlar.
Başlangıç seviyesinden profesyonellere dek çok sayıda PoE IP kamera çeşidi bulunur. Kullanıcılar, kendi istek ve ihtiyaçlarına bağlı olarak doğru tercihi yapabilir. Örneğin iklim sert ise yağmur ya da kar gibi hava muhalefetlerine dayanıklı kameralar kullanılır.
Standart kameralar, elektrik enerjisi ile çalışır. Bu nedenle analog kameraları çalıştırmak üzere güç kaynağı kullanılırdı. Video data kablosu ve güç kablosu da iki ayrı şekilde bağlanırdı. IP kamera PoE teknolojisi ise elektriğin Ethernet üzerinden iletilmesini sağlar. Bu sayede güç ve data aynı kablodan iletilir. IP kamera PoE teknolojisi ile birlikte işçilik azalır, kameraların kullanım süresi uzar ve bu süre kaliteli geçer, temelde tüm maliyetlerde azalma meydana gelir.
5 tane IP kamera için 8 portu bulunan 1 PoE switch yeterli olacaktır. Eski tip kameralarda çok sayıda arıza, kısa devre ve kalitesiz güç tabanlı olarak gerçekleşirdi. PoE bağlantısı sayesinde bu durumun önüne geçilmeye başlandı. Son 5 yılda büyük ilerleme gösteren teknoloji, tüm standart güvenlik kameralarında kullanılmak üzere giderek yaygınlaşıyor.
Afyon güvenlik sistemleri başta olmak üzere PoE teknolojisi, ülkemizde çok sayıda alanda aktif olarak kullanılmaktadır. Bu sayede anahtarlayıcı ile hedef cihaz arasında veri aktarımı bir kablo ile gerçekleşir. Aynı zamanda hedef cihaz için ek bir kurulum yapılmasına gerek kalmaz. Afyon kamera sistemleri PoE bağlantısı ile birlikte kolay kurulum fırsatı ve alan tasarrufu sağlar. Şebeke voltajı olmasa dahi kullanımı güvenilirdir.
Afyon mobese sistemleri şebeke yetmediği takdirde hedef cihazda garanti bir elektriksel güce sahip olurlar. Aynı zamanda kullanıcı isteklerine bağlı olarak hedef cihazlar dilenen vakit yeniden başlatılabilir veya remote (uzaktan) kapatılabilir. Minimal yönetim ve yapılandırma yapılması yeterli olacaktır. IP güvenlik kameraları için güç gereksinimi 5 – 12 WATT arasındadır.